БДЖ обезщетява пътниците от изгорелия влак с безплатни билети за маршрут по избор

„БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД ще компенсира всички свои клиенти, които са пътували с бързия влак от София за Бургас на 30 март 2018 година. Билетът ще е за маршрут в страната по избор.

[ad id=“225664″]
Пътниците от композицията престояваха в гара Коньово поради възникнал пожар в третия вагон от състава на влака, а после бяха извозени с автобуси.

Желаещите да получат компенсацията си могат да го направят на всяка гара от 2 април, като предоставят билета си от пътуването с бързия влак от София за Бургас.

[ad id=“263680″]

Късно снощи започна операцията по изтегляне на изгорелите вагони, разказва Нова телевизия. От гара Коньово, композицията трябва да бъде преместена към депо в Пловдив, където ще започне същинската част от разследването какво е предизвикало огъня, който за толкова кратко време е успял да обхване и изпепели двата вагона. Водещата версия остава проблем с електрическата инсталация.

[ad id=“236993″]

А операцията по придвижването се оказа доста трудна. И за близо 16 часа композицията е изминала около 130 километра. Вагоните са напълно изгорели. Няма и помен от купетата. Останали са само купчини желязо.

[ad id=“236999″]

Кондукторката, която първа е видяла дима, и е помогнала за евакуацията, е обгазена и затова сега е настанена в болница. Медицинска помощ са потърсили началникът на влака и един от машинистите, които са помагала в гасенето на огъня с наличните пожарогасители.

 


image0 (9K)