БДЖ започва продажбата на билети за атракционното пътуване по теснолинейката на 6 септември

БДЖ започва продажбата на билети за атракционното пътуване по теснолинейката между Септември и Велинград по повод Деня на Съединението на България на 6-и септември.

В празничния ден пътническата композиция ще бъде теглена от технопътния парен локомотив 609-76, доставен у нас точно преди 70 години, каза Калин Маринов, директор на Дирекция „Продажби и обслужване“ в БДЖ:

„Това е полско производство през 1949 година и веднага е въведен в експлоатация по теснолинейните железопътни линии. Септември – Добринище също се е движил по тази линия, по която ще бъде пуснат на шести септември. Той е в движение и е реставриран последно преди 15 години и до момента наистина доста добре“.

Ретровлакът ще бъде украсен от сдружението „За теснолинейката“, които ще се погрижат за доброто настроение на пътниците. Композицията ще се движи в състав от шест пътнически вагона със 150 места. Два часа и половина е времетраенето на пътуването в едната посока, като локомотивът ще спира за техническо обслужване, което ще може да се наблюдава от пътниците и да бъдат направени снимки със старата машина.


image0 (9K)