БГСКЛАД предоставя на бизнеса ежедневно над 5000 оферти

БГСКЛАД е първата специализирана платформа, която събира информация и оферти за складове, фабрики, помещения, терени и производствени цехове в цялата страна на едно място.

Уебсайта БГСКЛАД предоставя на бизнеса интерактивни карти на индустриалните зони, анализи и професионална консултация. Платформата е номиниранa за участие в конкурса European Business Awards (EBA) 2015-2016 в категория “Бизнес на годината“.

На 12 и 13 октомври тази година собственикът на фирмите Шанс 96 и БГСКЛАД – Симеон Митев за втора поредна година заедно с партньорите в регионите на гр. Пловдив и гр. Стара Загора организира семинар на тема: “ОБЗОР НА ПАЗАРА НА ИНДУСТРИАЛНИ ИМОТИ“.

Помолихме г-н Митев да отговори на няколко въпроса специално за сайт ЗАРАТА:

Бихте ли представили накратко себе си и дейността на управляваната от Вас компания Шанс-96 на читателите на „ЗАРАТА“?

Шанс-96 ЕООД е българска компания за недвижими имоти, специализирана в продажба и наеми на индустриални имоти. Ние предлагаме подробно портфолио от услуги за наематели, собственици, инвеститори, предприемачи, включващо продажби, консултации, проджект мениджмънт и маркетниг.

Какво представлява платформата БГСКЛАД – от кога действа, каква е идеята?

БГСКЛАД е първата специализирана платформа, която събира информация и оферти за складове, фабрики, помещения, терени и производствени цехове в цялата страна на едно място. В нея ежедневно се предлагат над 5000 оферти събрани в седем категории.

Какви възможности предлагате на своите клиенти?

Основния фокус и тенденции върху които платформата се развива са: брокерски услуги (за собственици и наематели), консултации (концепция за развитие на проекти или обекти, маркетингови проучвания, бизнес план) и проджект мениджмънт (дефиниране на целите, планиране, управление и контрол).

Нараства ли търсенето в национален мащаб на складови площи и индустриални помещения?

Търсенето на големи площи се увеличава, а предлагането намалява и извода е, че чуждите инвеститори все още ги е „страх“ да инвестират в покупка на големи индустриални площи, както и да изграждат нови заради продължителната им възвращаемост (интересът на инвеститорите е максимум до 8 години).

Повече чужди инвеститори или повече представители на българския бизнес проявяват интерес?

До момента преобладават българските инвеститори, които са 70 процента, а останалите 30 са чужди.

Можете ли да посочите по региони кои са първите пет региона с най-голямо търсене?

Това са гр. София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна.

Каква е вашата преценка, увеличават ли се чуждите инвеститори в България в сравнение с предходни години?

Да. Има увеличение, но много плахо с много премерени рискове.

Защо избрахте „Дедов имоти“ за Ваш официален представител в Стара Загора? Какво е впечатлението Ви от региона?

След направените анализ на консултантите в региона, фирма „Дедов имоти“ се открои с работата и своя професионализъм, умения, както и много добри познания на пазара в гр. Стара Загора. Тези качества бяха достатъчни да изберем партньорство с фирма „Дедов имоти“ и в частност с консултанта Огнян Георгиев.

Вложенията в индустриални площи могат да донесат по-голяма възвращаемост, отколкото офисите и магазините под наем


image0 (9K)