Баща на пребит студент: Полицията го помля от бой и не пратиха линейка

„Синът ми учи право в Хага. Не е нападал полицията. Извлечен е и е пребит. Закарали са го в Трето районно. Разбрахме, че е много зле. С много молби пуснаха жена ми, която е хирург. Тя се върна потресена – целият е в белези и кръвонасядания. Настоявахме да бъде взет с линейка. Пратиха ни в СДВР. Там казаха ”да, добре”. Върнахме се в Трето Районно. Никаква линейка не пратиха. Едва тази сутрин го закараха в ”Пирогов”. С тежко комоцио е. Жена ми е съсипана. Това е огромна травма и унижение.“ Това разказва в предаването „ЕвроДикоф“ бащата на 23-годишния Евгени Марчев. Младежът е бил задържан в Трето районно, а рано сутринта е бил откаран в болница, въпреки настояванията да получи лекарска помощ.

Родителите на Марчев прекарали цялата нощ в районното управление. Според разказа на бащата 23-годишният студент по право се е завърнал наскоро в България заради ограниченията, наложени около епидемията от COVID-19.

Детето ни е с кръвонасядания, с белези от бой, колената му са ожулени, има жълти насядания по краката, били са го с нещо, което да не личи, описа бащата състоянието на детето си. Той отхвърли като абсурдни твърденията на полицията, че родителите си били пращали децата по протестите срещу заплащане. Марчев не можа да каже дали синът му е момчето, което полицията бие под колоните на Министерския съвет на записите, които скандализираха всички, тъй като цяла нощ е бил пред районното управление. „Жена ми е съсипана. Това е огромна травма и унижение“, заключи той.

„Пожела да излезе навън с негови приятели. Отишъл е може би там, където не е трябвало. Бил е в предните редици на момчета, които са били не на тротоара, а на улицата. Отзад са започнали да ги блъскат хора с черни блузи и шапки, а той също имаше черна шапка на главата си. И е от първите хора, които незаслужено са понесли боя, а тези, които са хвърляли не са понесли никакви последствия от полицията. Бил е буквално пребит“, разказа Марчев-старши.

Междувременно на днешния брифинг на МВР главният секретар Ивайло Иванов заяви, че тежко пострадали няма.

frognews.bg

 


image0 (9K)