Баща и дъщеря, семейна двойка и още двама се оказаха престъпна група. Задържани са, съобщи спецпрокуратурата

Разбита е престъпна група от 6 души за изготвяне на фалшиви документи и фалшиво евро с номинал 100 евро. Това съобщи на брифинг говорителят на Спецпрокуратурата Сийка Милева.

Групата е изготвяла фалшиви документи, като клиентите са били от Северна Македония, Албания и Косово. Групата от 6 лица – мъж и жена, които живеят на семейни начала, баща и дъщеря е с повдигнати обвинения. Единият е с обвинение задържане под стража, на единия заради здравословно състояние – домашен арест, а един е с парична гаранция.

Схемата на групата е действала на две нива. Част от обвиняемите са набирали клиенти, а други са се занимавали с техническото изготвян, обясни Милева.

Изготвяни са фалшиви лични карти, международни паспорти, удостоверения за брак и раждане, дипломи за завършено основно, средно и висше образование.

Обискирани са 12 адреса и 7 моторни превозни средства. Разбити са също две помещения, ползвани за офиси. Иззети са множество заготовки и празни бланки за визи, преса печат на Пътна полиция на всички областни дирекции.

Стоян Темелакиев, заместник-директор на ГДБОП допълни, че групата е можела да изработи всеки документ, който се издава от държавната администрация. Клиенти са били организатори на канали за трафик на мигранти.

От Спецпрокуратурата съобщиха още за вчерашната акция, при която са задържани 16 души за наркоразпространение. Поискано е задържане под стража. Иззети са над 10 кг наркотични вещества 240 000 лева. Задържани са в момент на сделка.


image0 (9K)