Баща блудства с родната си дъщеря

Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност за блудство 43-годишния Ахмед Х. и го задържа до 72 часа за престъпление по член 150, ал. 1 от НК. Мъжът извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление с родната си 19-годишна дъщеря, като използвал положението на икономическа зависимост на момичето.

Деянието било извършено през февруари тази година. Баща и дъщеря гледали телевизия в дома си в село в община Вълчи дол. Изведнъж 43-годишният мъж започнал да опипва момичето. След този случай поведението на дъщеря му се променило, започнала да се държи странно, което било забелязано от майка й. Преглед при психиатър установил, че блудствените действия, извършени от бащата, са отключили шизофренно разстройство.

Сигнал за блудството е подаден в петък, 24 април, в късния следобед. Мълчанието си потърпевшата 19-годишна девойка обяснила със срам и страх. Момичето живеело в един дом с родителите си и работела в семейната ферма. Нямало приятели, нито възможност да отиде при някого.

43-годишният Ахмед не е осъждан. Прокуратурата ще внесе искане в Девненския районен съд, който е компетентен да му вземе мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


image0 (9K)