Бащата на Чане сензационно за ЗАРАТА: Не ни дават да го погребем, нарочно ли го държат в моргата?!

Георги Зайков, бащата на печално известния Стоян Зайков-Чане от Костенец, за когото се твърди, че зверски е убил бившата си жена Милена Шишкова и съседа си Валентин Петров, специално потърси ЗАРАТА с покъртителна изповед и нескрит гняв.

„Как може  да пишат, че не искаме да погребем сина си, това са абсолютни лъжи! Кой им казва на тия журналисти да пишат глупости?! Ще ги  съдя тия лъжци!“, изригна почерненият  баща. До ден днешен той не вярва, че синът му е убил снахата. Твърди, че семейството е спазило законовия ред да напише молба до прокуратурата, за да може да прибере трупа на Стоян и да го погребе. Редът е наблюдаващият прокурор – в случая Ивайло Медаров, да даде позволението си. Такъв отговор липсва.

„Три седмици след смъртта на двойния убиец от Костенец Стоян Зайков-Чане той все още не е погребан. Причината е, че никой не иска да извърши траурната церемония. Нито родителите му, нито брат му, камо ли по-далечни родственици, не са поискали да вземат тялото на Зайков от Съдебна медицина, където се намира до ден днешен след извършените следствени действия и аутопсията, потвърдиха от МВР.“ Такава информация тиражираха вчера редица сайтове.

„Лъжат, не знам защо лъжат. Три седмици чакаме за отговор, няма. Ето днеска (19 юни, четвъртък около 11.00 часа – бел. авт.) пак отиваме с малкия син да пишем молба – така ни каза чиновничката. Не можело да ни дадат трупа без прокурорска заповед. Какво, не заслужава ли да го погребем, или някой има интерес да раздува, че никой не бил потърсил трупа“, реди мъжът в черно.

Георги признава, че от години не са били близки със Стоян, но трагедията – противно на това, което се пише и говори – сближила семейството на покойната Милена и тяхното. Той и жена му Павлина, майката на Чане, били и на погребението на фризьорката, и на помена за 40-те дни от смъртта й. „Общуваме, как да не общуваме, нали дете има“, не крие човекът. Потвърждава, че правата да бъде настойник на 15-годишния Стивън са отсъдени на сестрата на покойната му майка, но разкрива, че момчето повече е при него и Павлина. Вчера пък взели документа, с който държавата отпуска на детето пенсия от…113 лева.

„Не е вярно и това, дето психолози работели с него! И това е лъжа. Докато уж разследваха, точно криминалните психолози го побъркаха, с часове го разпитваха без храна и вода. Сега ние си го гледаме. Ще се свържа с психолози, имам хора – няма да се мине без това“, казва дядото на Стивън. По думите му, след трагедията тийнейджърът понасял случващото се „по-мъжки от всички“, но напоследък започнал да става нервен и все по-мълчалив. А вчера отронил пред близки: „Ще взема да си сложа въжето, да се свърши.“

Припомняме, че около две седмици след кървавото убийство на Милена Шишкова и десетина дни след това на Валентин Петров в Костенец се заговори  за намесени наркотици. Тази версия и до ден днешен обсъждат под сурдинка жители на градчето, мълви се и, че по подобно развитие за случилото се  била работела и полицията.

“Публична тайна е, че Милена продаваше наркотици”, разкри източник на ЗАРАТА още докато вървеше разследването и издирването на Чане. Застреляната фризьорка и собственичка на погребална агенция от няколко години била влязла в схемата на наркопласьорите и предлагала кокаин и хероин. Самата тя не криела, че пуши “весели цигари”. Експертизата след смъртта на Шишкова била категорична, че тя не е взимала дрога. Хора в Костенец виждат в нарковерсията обяснение за рязкото замогване на братовчеда и бившата жена на заподозрения за двойно убийство Стоян Зайков-Чане. Както ЗАРАТА писа, неотдавна Валентин си купил скъпа кола и апартамент в София. Милена пък бързо построила къщата, в която живеела след раздялата с Чане. Макар самият той и синът им Стивън да помагали за строителството, парите за вдигането на личния имот осигурявала Милена.

Какво точно се е случило в онези злокобни дни около 9 май стои прибулено в тайна. Мнозина са тези, които категорично не вярват, че Стоян би могъл да убие когото и да било, камо ли майката на детето си. „Няма човек в „Полето“ (квартала, в който последно живееше Чане – бел. – авт.), който да го е помолил за помощ и той да му е отказал“, сподели пред ЗАРАТА жена, която пожела анонимност, но призна, че го познавала „повече от добре“, каквото и да означава това.

Кървавата сага „Стоян Зайков – Чане“ е затворена страница за разследващите. Никой не е доказал със сигурност, че мъжът е убиец, което не пречи на медии, търсещи сензация, до ден днешен да крещят тази страшна дума.

Но да завършим този злокобен разказ с думите на бащата на самоубилия се (или самоубит – понеже и това не е ясно) мъж: „Защо не ни дават да погребем сина си, а и лъжат, че не го искаме!? Какъвто и да е, има право да го изпратим – най-близките. Ако ни го дадат в затворен ковчег, за нас това със сигурност ще значи, че е застрелян, и не с един и два куршума. А какво ще стане със Стивън, не ми се мисли. Той сега е най-важният. Той изживява най-голямата трагедия, трябва да му се помогне“, зарича Георги Зайков и се отправя на поредното си пътуване до София – да моли прокуратурата да върне на семейството мъртвия син, трупа на бащата на почернения дважди Стивън.

 

 


image0 (9K)