Бащата на Стоян Зайков-Чане: Четири месеца чакам да ми дадат тялото му. Никой не е доказал, че е убиец!

Стоян Зайков – Чане, за когого се твърди, че е тази пролет ликвидирал бившата си съпруга Милена Шишкова, както и че гръмнал с пушка братовчед си Валентин Петров и се укриваше 20 дни от МВР, преди (според официалната версия) да се самоубие, обграден от десетки ченгета в Долна Баня, най-после ще намери покой.

Прокуратурата е разрешила тялото на Стоян Зайков да бъде освободено от моргата и близките му вече могат да организират погребението. Това ЗАРАТА научи лично от бащата на покойния. „Четири месеца и отгоре през ден бяхме в София с малкия ми син Мирко. Защо не ни го даваха, така и не мога да разбера. Не вярвам, никой не вярва, че Стоян е убиец. Никой не е доказал, че е убиец“, каза специално за медията ни Георги Зайков.

Разпореждането е подписано на 2 октомври от прокурора Ивайло Медаров, след като и последният специалист от групата, изготвяща комплексната балистична експертиза, е обявил, че трупът на убиеца повече няма да му трябва. Експертизата бе назначена от прокуратурата, за да бъдат разсеяни съмненията как е загинал Чане.

Стоян Зайков намери смъртта си на 26 май тази пролет, след като бе издирван 20 дни от стотици ченгета из Костенец и региона. Според обявлението на МВР, Чане се е самоубил, тъй като е бил обсаден и не е искал да бъде заловен жив.

Близките на Зайков и мнозина в градчето не вярват, че мъжът е ликвидиран от антимафиотите, след като първи е открил огън по тях. До този момент експертите все още не са готови със заключението и експертизата им не е изготвена, признава заместник окръжният прокурор на София Нина Панчева. Въпреки това съдебните медици са разрешили трупът да бъде освободен от моргата, тъй като повече няма да им трябва.

Чане вероятно ще бъде погребан след понеделник, а траурната церемония ще бъде в тесен семеен кръг.

Бащата Георги Зайков ще прибере трупа на сина си и ще организира погребението. Не е известно дали в последния си земен път Стоян Зайков ще бъде изпратен от сина си Стивън.

15-годишното момче още е в шок от случилото се, с него работят психолози. След страшната трагедия момчето бе оставено под опеката на сестрата на майка си – леля си Славяна Шишкова.

Държавата отпусна пенсия от 113 лева на Стивън, който е кръгъл сирак.


image0 (9K)