Бащата на Новак Джокович обвини Григор Димитров

Бащата на сръбския тенисист Новак Джокович директно обвини българската ракета №1 Григор Димитров за заразяването на сина му с новия коронавирус.

Сърджан Джокович твърди, че „с поведението си Димитров е нанесъл огромни щети на Сърбия и Хърватия“.

„Защо стана така? Вероятно, защото е пристигнал човек, който е бил болен. Никой не знае откъде. Той не е бил тестван. Той се тества след това на друго място. Според мен това нещо не е наред. Какво да правим?“, каза още бащата на Джокович пред RTL

Обвиненията на бащата на Джокович идват в момент, в който целият тенис свят отправя остри критики към сръбския тенисист заради безотговорното организиране на турнирите „Адрия тур“, в които не се спазваше никаква социална дистанция от играчи, треньори и публика.

Думите на Сърджан Джокович не отчитат и факта, че синът му е единственият от участниците в турнира, който доказано е влязъл в контакт със заразен с коронавирус преди началото на първия турнир в Белград (12-14 юни). Преди десетина дни стана ясно, че Новак Джокович е присъствал на обществена проява в сръбската столица на 11 юни. На нея той е контактувал с баскетболиста на „Партизан Белград“ Никола Янкович, който на 15 юни даде положителна проба за Covid-19, както и със звездата от НБА Никола Йокич, който обяви днес, че е зараден с новия коронавирус.

Впоследствие не бе обявено дали Джокович се е тествал за коронавирус след контакта си с Янкович. Това обаче изглежда малко вероятно като се вземе предвид скептичното отношение на тенисиста към вируса, както и отказът му да се тества в Задар, Хърватия, веднага след като стана ясно, че Григор Димитров е заразен.

Тогава от екипа на Джокович обясниха отказа му с това, че световният номер 1 „няма симптоми“. Беше обявено, че той ще последва препоръките на медицинските специалисти при завръщането си в Белград. Именно там Джокович и семейството му се подложиха на тестове, от които стана ясно, че той и съпругата му Йелена са носители на вируса.

БНР

 


image0 (9K)