Бащата на издирвания за убийството на Милена от Костенец само за ЗАРАТА: Полицията побърка детето!

„Страшно е! Никой нищо не знае, скрил се е некъде. Представа немам къде може да е. Той си е такъв. Само да ми падне, ше го прЕбия!“ Това каза за ЗАРАТА Георги Зайков, бащата на издирвания за зловещото убийство на фризьорката и собственичка на погребална агенция Милена Шишкова – Стоян Зайков. Трагедията втори ден не слиза от колоната на водещите новини на медиите, а ЗАРАТА подробно я отразява.

„Най ме е страх за Стивън (14-годишният син на Милена и Стоян – бел. авт.), побъркаха го това дете“, жали внука си 68-годишният мъж. „Снощи (петък, 10 май – бел. авт.) до девет часа вечерта са го държали в полицията да го разпитват“, разкрива Георги Зайков и кълне медиите, че лъжели: „Цял ден са с камери пред нас – казал съм никого да не пускат.“

На въпрос истина ли е, че Стивън е намерил майка си и именно той се е обадил в полицията, Зайков изригна: „Глупости!“ Според него убитата е била намерена от местен полицай, който живее на две преки от къщата на Милена, недалеч от която по телевизиите показаха нивата, където жената е лежала в предсмъртен гърч окървавена.

„Детето сега е при другите си дядо и баба в Момин проход. Плевенски полицейски коли са пред къщата, не дават пиле да прехвръкне“, разкри още дядото на момчето. На въпрос как се чувства Стивън, отговорът е: „Ами как да е?! Не знам какво ще стане с това дете. Побъркаха го.“

А полицейските коли били плевенски, защото в Костенец са пратени полицаи от цяла България.

„Те, Зайковите, хич не са китка за мирисане“, одумват повечето хора в градчето. Близка позната на Георги Зайков от София, която със съпруга си живее в Костенец, обаче не скрива: „Когато преди три години мъжът ми получи инсулт, единствен Гошо посред нощ дойде да ми помогне. Винаги ни е помагал през последните много трудни за мен години. Не познавам лично сина му, но съм чувала баща му да казва: „Бе, мани го тоя!“

Изобщо, отношенията във фамилията са сложни. Майката на издирвания Стоян Зайков – Павлина, не е на себе си. Дума не продумва, а е изкарала тежък инфаркт преди години. За нея никой никога лоша дума не е отронил. Цял живот е шивачка в местен цех за ширпотреба. „Ей сега пак лекарство ходИх да купувам“, довери за ЗАРАТА Георги Зайков.

Човекът е притеснен и за нарочения за любовник на Милена мъж по прякор Распутин. „Пълни глупости са това – отсича – Те сега жена му, каквато е, ще му…“

Ставало дума всъщност за друг мъж, по прякор Пантути – както ЗАРАТА вече писа. Сестрата на Милена обаче категорично отрича убитата да е имала каквито и да било любовни афери – по думите й, от работа. 38-годишната предприемчива ромка нямала време за нищо друго, камо ли за любовници.

Милена и Стоян за последните 15 години са се събирали и разделяли многократно. Къщата, в която Милена е жевеела, е построена с нейни лични пари, твърдят местни. „Никаква работа не й се опираше. Никаква конкуренция не я плашеше“, убедени са те.

Засега няма категорична версия за мотива на Стоян да убие по чудовищен начин майката на детето си, за което е заподозрян.

П.П. ВЪПРОС: След като Стоян Зайков е „добре известен на полицията“ и местните ченгета са наясно с номерата му, защо целокупното всебългарско МВР е ангажирано с едно чудовищно, но все пак битово престъпление. Как родната полиция ни пази?!


image0 (9K)