Бащата на затворника беглец Колев: Синът ми вероятно е в чужбина

Наказват 14 служители на затвора заради бягството на Пелов и Колев

[ad id=“225664″]

За първи път публично говори бащата на избягалия от затвора Радослав Колев. След убийството на Владимир Пелов в Ботевград, полицията все още издирва Колев. Според баща му – той най-вероятно е избягал в чужбина, предаде Нова телевизия.

Ангел Колев разбрал от телевизията, че синът му е беглец от затвора.

„Това бяха първите думи на говорителката. Жена ми в същия момент каза: „Това, ако е Радослав ще умра от смях”, разказва бащата.

Полицията веднага щурмувала дома им.

[ad id=“263680″]

„Влязоха в къщи и прибраха брат му. Прегледаха всичките стаи”, разказва още Ангел Колев. Разпитали са семейството кога за последно е виждало Радослав.

„В първия момент не знаеха какво да правят. Някой им се обади по телефона и прибраха Христо”, заявява още бащата.

Ангел Колев мисли, че синът му ще избяга в чужбина. Твърди, че досега не се е опитвал да се свърже с него.

[ad id=“236999″]

14 служители на Софийския затвор са наказани с порицание заради бягството на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев. Преди повече от месец държавата се закани да накаже за бягството от затвора 14 служители. Според закона – от мъмрене до уволнение. Те признават вината си и седмици по-късно получават порицание.

„Това е възможността, която ни дава законът за МВР“, поясни проф. Николай Проданов, зам.-министър на правосъдието.

[ad id=“218548″]

По време на проверката, свързана с бягството на двамата рецидивисти, са разкрити и още провинения от страна на отстранения заместник-началник на затвора Анатолий Борисов. Той беше споменат и в писмото на Пелов до медиите.

След бягството има още въпроси, които остават без отговор. Като например как Пелов се е сдобил с оръжие зад решетките. Според портрета, направен на Пелов при повторното му влизане в затвора, той бил решителен, жесток, интелигентен човек, който нямало да се спре пред нищо, за да постигне целите си.

[ad id=“237001″]

Заместник-министърът признава, че може би част от служителите на затвора са го подценили: „Профилът на другия беглец е доста по-банален. Става дума за дребен престъпник от улицата, който е и наркозависим“.

[ad id=“238430″]

Проданов обаче не може да отговори как Колев е успял да си набавя наркотици в затвора. Но беше категоричен, че сега ще му е много по-трудно да се открие без Пелов.


image0 (9K)