Бащата на биячите от Казанлъшко ги оправдава: Ако им бяха дали бирата, нямаше да удрят

Ако им беше дадена спечелената бира, нямаше да се стигне до удари. Като им се е паднало, би трябвало да си я получат. Тази бира трябваше да се даде.

Това коментира бащата на двамата младежи, които нападнаха и пребиха жестоко трети клиент на магазин в казанлъшкото село Горно Черковище, по Нова тв. В събота вечерта братята Мехмед и Ахмед отиват до магазина, за да вземат бира от печеливша капачка. Продавачката обяснява на по-големия брат, че печалбите се получават в големите вериги супермаркети в Казанлък. На опашката зад Мехмед е 50-годишният Галин Черакчиев. Той се опитва да защити продавачката. След секунди е пребит от двамата братя, пише offnews.bg

Без нищо няма да го удари. Или е бил провокиране от него, или от магазинерката. И те са виновни донякъде, но и са провокирани, твърди днес баща им Исмаил Мурджев, според когото синовете му са добри момчета.

Двамата нападатели са криминално проявени, заяви главен инспектор Христо Петров, зам.-директор на РУП-Казанлък. Очаква се днес прокуратурата да им повдигне обвинения за хулиганство.

Нападението е заснето от охранителни камери. Нападнатият Галин Черакчиев е със счупен нос, кръвонасядания и хематоми. „Горе-долу съм добре, пак бих защитил продавачката, тя беше права“, каза той.

Магазинерката Ангелина Пондева призна, че била много уплашена, и призова младите хора да бъдат по-толерантни


image0 (9K)