Бат Сали: Каракачанов да се извини за думите си

Бившият депутат от ДПС Александър Методиев – Бат Сали коментира инцидента с пребития военнослужещ Валентин Димов в село Войводиново.

„Опасно е говоренето на вицепремиера Красимир Каракачанов относно този битов инцидент. Опасно е това изкуствено създаване на напрежение между българската и ромската общност”, категоричен беше Методиев, предава bTV.

Той подкрепи тезата, че ромите не бива да бъдат нападани генерално при подобни случаи, а трябва да се търси решение по законен път – чрез наказание и поемане на отговорност от страна на тези, които извършват престъпления.

„Аз съм български гражданин, но съм от цигански произход. Не може вицепремиерът да ме обижда, че вече съм станал нагъл. Той няма право мен да ме обижда, защото аз също съм циганин”, посочи депутатът от ДПС.

„За мен тези инциденти се дължат на неграмотност от страна на нашата общност. Това е битов скандал. Не може един битов скандал да се превръща в социално-политически. В България има закони, но няма законност. Институциите трябва да си свършат работата и тези хора да получат своите наказания. Каракачанов трябва да се извини за думите си. Нека и да каже как с Цветелин Кънчев е обикалял циганските махали, за да целува сополиви циганета и да купува гласове“, разкри Методиев.

По темата се изказа и депутатът от ВМРО Александър Сиди. „Моят опонент не спира да говори лъжи. ВМРО никога не е купувало гласове и не иска цигански гласове. Не трябва да си заравяме главата в пясъка. Не може да се продължава така. Думите на вицепремиера Каракачанов не са дръзки. Законът трябва да важи за всички.

Незаконните коптори трябва да бъдат сринати. Какво става, когато багерите отиват да бутат незаконни гета? Излизат неправителствени организации и казват, че така не може. Всички големи партии са минавали през гетата и са купували гласове. Това е причината нещата да стоят в това положение и да се търпи циганската наглост“, категоричен беше Сиди.

http://BNews.bg


image0 (9K)