Баскетболният Берое с тежко поражение в Пловдив

 

Академик Бултекс 99 изигра страхотен мач, особено в защита, и разгроми гостуващия Берое с 85:53 /20:14, 25:14, 22:7, 18:18/. Победата затвърди студентите в Топ 4 на класирането, а с играта си отборът на Асен Николов за пореден път показа, че притежава класата да победи абсолютно всеки отбор у нас.

Двубоят започна равностойно, с добра игра в защита и на двата отбора. Берое удържаше опитите на домакините да се откъснат до последната минута-две, когато направилия официален дебют за Академик Бултекс 99 Александър Груев направи разлика с два резултатни пробива и един фаул.
В началото на втората четвърт разликата набъбна на 15 точки със серия от 9:0 след тройка и открадната топка на Секулов и добра игра на Митко Димитров, който продължи отличното си представяне от първата четвърт.
Междувременно заработи и тройката на Дурчев и разликата нарасна на 17 точки и дори стигна и до 20.

[ad id=“263680″]

Страхотната игра на домакините в защита и атака продължи и след почивката и 2 минути преди края на третата четвърт разликата в тяхна полза стана внушителна – 33 точки – с 1 повече от целия актив на Берое до момента. В тази трета четвърт желязната игра в защита на студентите позволи на гостите да отбележат само 7 точки.

[ad id=“263680″]

Превъзходството на  Академик Бултекс 99 продължи и в началото на последната четвърт разликата подгони 40 точки, което позволи на домакините спокойно да доиграят мача.

Митко Димитров бе най-резултатен в срещата с 20 точки, като остана само на една борба от дабъл-дабъл. Дурчев добави 18, Секулов – 12, Юмипиг и Груев – по 10. За Берое се отличиха Станислав Цонков с 15 точки и Янев и Бару с по 11.

[ad id=“263680″]

Ето мнения от лагера на Берое

Любомир Минчев, старши треньор на Берое:

След такава загуба не ми остава нищо друго, освен да поздравя противника. Противникът игра доста по-добре от нас, ние нищо не играхме – и в защита и най-вече в нападение. Мъката вече е 3-4 месеца. В последната седмица водихме нормален и добър тренировъчен процес, но обикновено след такъв цикъл първия мач не е на ниво. За съжаление, сега идва пауза в шампионата и това ще ни попречи, но това важи за всички отбори. Играчи, на които разчитаме много, играха доста слабо, но ще го преглътнем.

Филип Виденов, Берое:

За нас не се получи добър мач, Академик Бултекс 99 имаше много добър ден. Имахме проблеми в защита, както и в нападение и резултатът го показва. Реакцията, която отборът има в трудни моменти е малко стряскаща. В такива моменти някой трябва да хване юздите, да се сбием повече. Свърши ми договора с Иран, върнах се в България, за мен е добра възможност да поддържам форма и да помогна на отбора. Чувствам се отлично в Стара Загора. Очаквам всеки момент проблемите ми с картотеката да бъдат решени и да мога да заиграя.


image0 (9K)