Баскетболният Берое с важна победа в Ямбол

Берое постигна важна победа като гост на Ямбол с 90:64 в битката за второто място в редовния сезон на Националната баскетболна лига.

Добрите новини за треньорския щаб бяха свързани с бързото завръщане на Терънс Дженингс, който получи травма в края на двубоя със Спартак Плевен в четвъртък. В състава бе и Николай Стоянов, което даде сериозна вариативност на Любо Минчев в битката срещу Ямбол. Дженингс започна като титуляр, заедно с Конър Франкамп, Тре Когинс, капитанa Тихомир Желев и Станислав Ваклинов. Освен Ники Стоянов, от пейката сериозен принос за успеха имаха Александър Янев и Пол Милър. Извън състава отново бяха контузените Джеймс Уайт, Ивайло Тонев и Николай Титков.

Началото на двубоя бе по-силно за домакините, които поведоха с 5-0, но беройци постепенно започнаха да бележат и с тройка на Сашо Янев поведоха за първи път в мача с 11-10 след 6 минута и половина игра. Крайният резултат за първата част бе 17-14 за Берое.

Втората четвърт бе решаваща за беройската победа. Играта в нападение бе на много високо ниво, като нашите отбелязаха цели 30 точки, а допуснаха само 16. Баскетболистите в зелено стартираха периода със серия от 10-0, след това Ямбол вдигна малко процента в атака, но старозагорци не дадоха шанс на регионалния си съперник да намали резултата. Сирената за край на полувремето дойде при 47-30 след тройка на Когинс 2 секунди преди края.

Третата четвърт бе ниско резултатна и за двата отбора. На половината от 10-те минути игрово време Берое записа най-голямата си преднина до този момент в мача – 24 точки, но Ямбол намали до края на частта за 43:61.

В последните 10 минути беройци вдигнаха още оборотите и не оставиха никакво съмнение в по-високата си класа. Най-голямата разлика бе 28 точки и дойде при 86:58, а крайното 90:64 за Берое оформи с точно попадение от зоната за 3 точки Пол Милър.

Най-резултатен за Берое традиционно бе Конър Франкамп с 19 точки. Той направи и 7 асистенции. Терънс Дженингс записа 13 точки и 9 борби, Пол Милър и Сашо Янев вкараха по 12 точки, а 11 добави Тихомир Желев.

В следващия кръг на 18 април, четвъртък, от 18 часа Берое гостува във Варна на Черно море.


image0 (9K)