Баскетболният Берое се доближи до финал в Балканската лига

Берое е на крачка от първо участие във финала на Балканската лига. Това става възможно след като старозагорският тим победи с 78:69 при гостуването си Теодо (Тиват) в първата среща от полуфиналитеВторият мач е на 28 март от 18.30 часа в зала ДЗУ.

Двубоят в Черна гора обаче не започна добре за Берое, които малко след средата на частта изоставаха с 10 точки. В този момент на игрището се появи Пламен Алексиев, който успокои играта на тима и след финалната сирена авансът на домакините бе едва 6 точки-20:14.

Във втората част обаче се разигра Тихомир Желев.Варненецът реализира 4 от петте си опита от тройката и поведе съотборниците си към обрат. Старозагорци спечелиха частта с 26:14 и се оттеглиха с аванс от 6 точки в своя полза-40:34.

След почивката се разигра и Брандис Райли Рос, а разликата достигна 15 точки в полза на старозагорци.Две поредни тройки на Пламен Алексиев пък запазиха двуцифреното предимство на Берое след като и домакините демонстрираха добра успеваемост при стрелбата от далечно разстояние.Така преди последните 10 минути предимството на старозагорци бе 12 точки – 62:50.

Във финалната четвърт двата тима понамалиха темпото, но това не попречи на Берое да затвори мача в своя полза.

Общо четирима играчи на Берое завършиха срещата с двуцифрен актив – Брандис Райли Рос, Тихомир Желев, Тенчо Тенчев и Пламен Алексиев.


image0 (9K)