Баскетболният Берое продължава с победната си серия в Балканската лига

Баскетболистите на Берое продължават с победната си серия в  Балканската лига и тази вечер в Стара Загора записаха трета победа. В среща от група а „зелено-белите“ се наложиха със 72:63 над Башкими (Призрен).

Най-резултатен за старозагорци бе Шейн Гибсън с 15 точки. 14 добави Омари Гудул, 12 Аарън Джоунс.

Първият кош в двубоя бе дело именно на домакините. С успешна стрелба от зоната за три точки на Стипе Тесия Берое поведе с 3:0. До финалната сирена на първите 10 минути двата тима предложиха здрава битка, динамична игра и непрекъсната смяна на лидерството. По-търпеливи се оказаха играчите на Берое, които се оттеглиха с точка аванс в своя полза – 17:16.

В началото на втората част след три успешни стрелби и добри прояви в защита „зелено-белите“ успяха да си осигурят за първи път в срещата по-сериозен аванс от седем точки – 25:18. Във втората половина на частта Берое вдигна видимо оборотите и воден от хърватското си попълнение Юрай Сегарич направи разликата двуцифрена – 39:27. При този резултат двата тима се оттеглиха на почивката.

След паузата Берое намали за кратко оборотите и разликата падна до 9 точки. Тройка на Пламен Алексиев и атрактивна забивка на Аарън Джоунс обаче възстановиха двуцифреното предимство на старозагорци. До края на третата част въпреки усилията на играчите на Башкими, които спечелиха четвъртината с 20:15, домакините не изпуснаха предимството си.

В началото на последната част напрежението се покачи след като едно от новите попълнения на Берое Стипе Тесия получи контузия след сблъсък със съперник. Публиката реагира след като играчите на Башкими не спряха играта, а довършиха атаката си. Страстите бяха овладени след като реферите отправиха остро предупреждение към домакините. След подновяването на играта малко повече от минута никой от двата тима не успя да отбележи кош. Берое обаче успя да запази аванса си до край и продължава без поражение в турнира.

Следващата седмица старозагорци гостуват в Тиват на местния Теодо.


image0 (9K)