Баскетболният Берое продължава битката за шампионската титла

Берое победи отбора на Лукойл Академик със 74:64 в първия си домакински мач от финалната серия на тазгодишните плейофи в НБЛ. Така “зелено-белият” тим намали изоставането си в серията на 1-2 и остава в играта за титлата.

Двубоят, който се игра пред препълнените трибуни на зала ДЗУ, започна с едноминутно мълчание в памет на загиналия преди два дни в тежка катастрофа юноша на футболния Берое и национал на България Мартин Ковачев и неговият приятел Константин Коев. Сред официалните гости на срещата пък бе кметът на града Живко Тодоров.

През първата четвърт разликата в резултата между двата отбора беше минимална, като Берое вземаше превес през по-голямата част от нея. 4 минути преди края „зелено-белите“ повишиха аванса си на 7 точки(16:9), което принуди наставникът на Лукойл Академик, Тони Дечев, да вземе едноминутно прекъсване. След таймаута червените се върнаха и успяха да стопят пасива си и да поведат с една точка. След 10 минути игра Берое беше напред в резултата- 21:20.

Домакините записаха по-убедителни минути преди почивката. Те се възползваха от грешките в атака на Лукойл Академик, повеждайки с 9 точки. Берое продължи с добрата си игра и след едноминутното прекъсване, взето от Тони Дечев. Разликата бе повишена на цели 13 точки след забивката на експлозивния гард на Берое- Брандис Райли-Рос. На почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 41:28 в полза на домакините.

Разликата продължи да расте и през третата четвърт. В началото на частта Шейн Гибсън беше принуден да излезе, след като получи лека контузия в крака, падайки на земята. Минути след това обаче той се появи отново в игра, заменяйки Тихомир Желев. 3 минути преди края бе отсъдено техническо нарушение на старши треньорът на домакините. 10 минути преди края Берое водеше с 11 точки.

Безупречен Берое и през последната част, който се възползва от грешките на съперника. Минута преди края Шейн Гибсън извърши своето пето лично нарушение и беше принуден да излгеда остатъка от двубоя на пейката.

Най-полезен за домакините беше именно той, отбелязвайки 22 точки и 3 асистенции. Брандис Рос добави 13 точки и 6 борби. За гостите най-полезен бе Димитър Димитров със 17 точки
и 5 борби. Следващият двубой е на 29.05.2017 (понеделник) от 18,30 в Спортна Зала “ДЗУ”.


image0 (9K)