Баскетболният Берое загуби последната си контрола от румънския Питещ 

 

Баскетболистите на Берое допуснаха  загуба в последната си контрола преди старта на европейското си участие идния вторник. Пред собствената си публика в Стара Загора „зелено-белите“ отстъпиха на румънския Питещ със 76:82.
Двубоят не започна по най-добрия начин за нашите. Гостите от Румъния излязоха пределно мобилизирани и дисциплинирани на игрището. Стрелбата на домакините определено не вървеше, но и румънците не бяха чак толкова убедителни в стрелбата. Първата част завърши при 11:19 за Питещ. През втората и двата отбора вдигнаха процента под коша, но нашите продължаваха да изпускат от чисти ситуации, включително и от фаулове. Така отборите се оттеглиха на почивка при 15 точки преднина за румънския тим – 31:46.
Беройци излязоха мобилизирани след паузата и съумяха да понамалят изоставането си в резултата. 10 минути преди края таблото показваше 53:64 за Питещ. Последната четвърт даде най-сериозни поводи за оптимизъм на старозагорските фенове. 3 минути и половина преди края Берое се доближи само на 5 точки от своя противник, което поизнерви мача в заключителните му епизоди. Малката разлика ентусиазира и публиката по трибуните. 48 секунди преди сирената резултатът стана 76:79 за гостите. След някои дискусионни съдийски отсъждания в крайна сметка Питещ се поздрави с успеха при крайното 76:82.
Във вторник, 1 октомври, от 19 часа започва новият състезателен сезон за Берое. В Стара Загора гостува холандският ЗЗ Лайден в първи мач от квалификационния кръг на турнира ФИБА-Европа.

image0 (9K)