Баскетболният Берое допусна загуба в контрола

Берое загуби втората си контрола срещу тима на Рилски спортист. Старозагорци отстъпиха при визитата си в Самоков с 93:69. Решаваща за негативния изход на проверката се оказа втората част, която домакините спечелиха повече от убедително. В тима на Берое се усети липсата на национала Станислав Ваклинов, който пропусна мача поради неразположение. Контузия извади капитана на беройци Павел Маринов едва на четвъртата минута от влизането му в игра.

Сравнително равностойно бе началото на двубоя. В първите 10 минути двата отбора се движиха в резултата с почти изравнени сили. Домакините от Самоков все пак взеха частта с точка разлика – 21:20.

През вторите десет минути картината на игрището коренно се промени. Берое влезе в игрова дупка, от която старозагорци не успяха да намерят изход до самия край на полувремето. От това се възползва Рилски спортист, който отбеляза 32 и допусна само 9 попадения. Общият резултат на почивката бе 53:29.

Берое се мобилизира в третата част и съумя да излезе от трудната ситуация. „Зелените“ отново намериха пътя към противниковия кош, но за съжаление не успяха да възпрат нападенията на домакините. С новия 27 точки в своя актив и допуснати 22 Рилски спортист влезе в последната четвърт с комфортен аванс.

Последните 10 минути се превърнаха в повторение на част от контролите на Берое до момента. Старозагорци се хвърлиха в заключителните минути, за да намалят изоставането. Това донесе частичен резултат, след като все пак „зелените“ спечелиха частта с 18:13, но победата отиде за домакините от Самоков с финалното 93:69.

С дабъл-дабъл в проверката се отличи Кейлъб Бишоп – 14 точки и 12 борби. Най-резултатен за Берое бе Николай Стоянов с 15 точки. Костадин Лазаров и Михаил Комбаков записаха съответно 23 и 17 минути в игра, а възстановеният от контузия Младен Георгиев се отчете с първи игрови минути.


image0 (9K)