Баскетболистките на Берое ще играят финал за Купата на България

Берое стана вторият финалист в турнира за Купата на България по баскетбол за жени, след като в среща – реванш от полуфиналите надигра в изцяло старозагорски сблъсък Локомотив с 91:59 (26:9, 29:16, 28:13, 8:21). По този начин Берое отстрани съперника си с общ резултат от двата мача 169:109. В спора за Купата Берое ще срещне шампиона на България Монтана 2003, който във вторник отстрани столичния Септември 97.

Подобно на първата среща и сега класата на Берое бе много по-голяма спрямо тази на Локомотив и логично „зелените“ стигнаха до изразителен успех. Още до почивката баскетболистките на Таня Гатева имаха огромен аванс от 30 точки, който продължи да се увеличава до края на третата четвърт, когато достигна 45 точки. В последната част тимът на домакините много свали оборотите и това позволи на Локомотив да направи загубата си малко по-почетна

Най-резултатни за Берое в мача бяха Габриела Николова и Теодора Динева с по 15 точки, а с 12 остана Виолина Кочева. За Локомотив Евгения Нацкина отбеляза 14 точки, 13 прибави Валерия Алексиева, а с 11 остана Стефани Пендова.

Финалът за купата на България при жените ще се играе на 8 март в столичната зала „Триадица“.


image0 (9K)