Баскетболистките на Берое разгромиха Партизан в Белград

Баскетболистките на Берое разгромиха сръбския  Партизан в  Белград с 82:63  в първия си двубой в Адриатическата лига.

Двубоят се игра в зала „Ранко Жеравица“ , а в първата част старозагорки бяха леко колебливи  и позволиха  на домакините да дръпнат с 11:4. Разликата падна само до 2 точки при 16:14, а след първите 10 минути Партизан поведе с 25:21.

Втората част се оказа от изключително значение за крайния изход от срещата, тъй като в нея старозагорският тим натрупа солидна преднина, която съхрани до финалната сирена без особени трудности. Партизан реализира едва 7 точки в беройския кош до полувремето и допусна 21 в своя, за да излезе с пасив от 10 точки при 32:42 в началото на третата четвърт. Тя започна с доминация на българките, които поведоха с 57:39, а след размяна на няколко успешни атаки се стигна до резултат 66:51 за Берое.

Последната част се превърна в протоколна, тъй като сръбкините нямаха сили за обрат, а класата на старозагорки им помогна да увеличат аванса си и да фиксират победата с 82:63 точки. Най-резултатна за родния тим беше Моник Рийд с 23 точки. Другите американки в състава – Джасмин Пъркинс и Келиндра Закъри, реализираха съответно 14 и 13. С 10 точки остана Зорница Костова. В другата среща от група „А“ Триглав (Словения) надделя като гост на другия сръбски отбор в групата – Кралево, с 57:54.

 


image0 (9K)