Баскетболистките на Берое очакват мощна подкрепа срещу турския Боташспор е Еврокъп

В четвъртък от 18 часа в спортната зала Общинска в Стара Загора баскетболистките на Берое приемат в среща  от група „Е“ от първата фаза на турнира ФИБА Еврокъп Боташспор Турция.

От ръководството обявиха, че входът за двубоя ще бъде свободен.
На пресконференция днес  от ръководството на клуба обявиха, че съперникът е силен, който разполага в състава си с  две американки, унгарка и румънка.

Треньорът на Берое Таня Гатева сподели ,че  са разузнали добре своя съпреник.
“Нямаме проблеми с контузени баскетболистки, всички са готови да играят“, каза Таня Гатева, и добави че отборът на Берое разчита много  на подкрепата на публиката, която се оказала решаваща в срещата с шведския А3 Баскет.
„Тази победа ни се отрази добре и с нея доказахме, че сме коркуретноспособен отбор на най-добрите“, заяви американката  Бриана Люис, баскетболистка от отбора.
От своя страна капитанът на Берое  Виолина Кочева, заяви, че в Стара Загора, домакините не трябва да допускат загуба. „Не би трябвало да позволим който и да е отбор да ни победи, нито в турнира ФИБА Еврокъп, нито в Адриатическата лига, нито във вътрешното първенство, трябва да докажем, че това е нашия дом“, заяви Виолина Кочева.
Изпълнителният директор на старозагорския клуб Иван Николов добави, че в БК  Берое  в момента във всички възрасти в школата  тренират 180 деца, а имало още желаещи.
С тях работят 9 треньори, от няколко дни Албена Бачкова , бивша състезателна на Берое е част от треньорския екип и ще тренира децата до 12 години.
 „Скоро ще бъдем фактор не само в България, но и в Европа“, добави Иван Николов.

image0 (9K)