Баскетболистите на Берое: Феновете бяха страхотни, благодарим им

Играчите и треньорския щаб на Берое не спестиха поздравленията и похвалите към феновете, които снощи напълниха зала ДЗУ за първия мач от финалите на Sigal Unica Балканската лига. „Зелено-белите“ спечелиха с 84:55 срещу КК Куманово и вече докосват втория си трофей за този сезон. Фантастична атмосфера в спортното съоръжение пък създадоха над 1000 зрители.

„Публиката беше превъзходна. Много сме благодарни, че толкова хора дойдоха да ни подкрепят. Надяваме се да са се насладили на играта“, заяви най-резултатния играч на Берое снощи Шейн Гибсън.

„Лично аз за първи път играя пред толкова пълна зала. Може би от моя страна имаше малко пренавиване, но като цяло подобна атмосфера е много зареждаща”, категоричен бе пред БНТ Тихомир Желев.

„Залата беше доста пълна. Радвам се на това, защото когато дойдох беше празна. Мисля, че досега не съм я виждал с толкова много фенове. Все пак това е битка за златото в турнира. Щастлив съм, че зарадвахме публиката с добър резултат“, допълни наставникът на „зелено-белите“ Любо Минчев.

И той, и състезателите обаче признаха, че въпреки сериозното предимство от 29 точки Берое все още не си е гарантирал титлата.

„Доволен съм от голямата разлика, която направихме. Това ни дава едно по-голямо спокойствие за следващия мач. От друга страна моя е задачата да не позволя на играчите да се отпуснат, защото както ние сме направили тази разлика, така и те могат да ни я направят. Не сме си гарантирали спечелването на титлата, въпреки че изиграхме много добър мач. Не е разликата в класата това, което показва резултата. И трябва да благодаря на Лукойл Академик, че ни приземиха. Един хубав шамар ни зашиха преди финала, за да ни събудят и да бъдем с много повече енергия“, обясни Любо Минчев.

„Направихме важна крачка към златото. Надяваме се разликата да ни стигне в Куманово в следващия мач. Това е много добър резултат“, допълни пред БНТ Тихомир Желев.

„Знаехме, че е важен двубой, въпреки че ще играем две срещи. Трябваше да вкараме възможно най-много точки, а за себе си бях наясно, че трябва да изляза и да помогна на отбора да се представи по най-добрия начин. Знаем, че ще ни бъде трудно в Куманово, но се надявам да победим“, заяви Шейн Гибсън.


image0 (9K)