Баскетболистите на Берое с ценен успех срещу Балкан

Берое постигна изключително ценна победа със 101:96 срещу Балкан в Ботевград. С успеха беройци поведоха с 2:1 на своя съперник в серията помежду им.

Александър Янев, Николай Стоянов, Конър Франкамп, Тре Когинс и Терънс Дженингс започнаха срещата в Арена „Ботевград“. Началото на срещата бе повече от обещаващо за старозагорци. Франкамп наниза впечатляващата тройка, подобна на онази, която донесе успеха на неговия отбор при предишната среща. Последваха силни минути за домакините, които поведоха с 12:8 преди Ники Стоянов и Франкамп да възстановят паритета в резултата. В средата на частта двата отбора влязоха в размяна на попадение, но по-силният финал бе в полза на Берое и нашите момчета спечелиха с 25:28

Вторите 10 минути стартираха с грешки в нападения и много здрави защити от страна на двата отбора. Балкан съумя да отбележи първи 90 секунди след началото на част. Последваха нови силни мигове за старозагорци, които дори отвориха преднина от около 5-6 точки. Разликата набъбна до 9 пункта след страхотни попадения на Тихомир Желев и вездесъщия Конър Франкамп. При последното нападение преди края на полувремето Ники Стоянов отбеляза за 47:58 в полза на беройци.

След почивката Балкан се хвърли по-здраво в играта. Берое от своя страна отговори на агресията подобаващо. Последните секунди обаче бяха в актива на домакините, които спечелиха частта с 24:21.

Катастрофално за старозагорци започна последната четвърт, в която Балкан наниза 7 безответни точки. За щастие серията все пак приключи, но домакините вече бяха наваксали изоставането. Изключително инфарктни последни минути белязаха завършека на сблъсъка. Те обаче за радост на цяла Стара Загора отидоха в актива на Берое. Финалният сигнал в мача дойде при крайното 96:101 за старозагорци.


image0 (9K)