Баскетболистите на Берое с първа загуба в Балканската лига

Берое отстъпи при гостуването си на Теута Дуръс с 87:85. Тимът от Албания нанесе първо поражение на старозагорци в турнира от Балканската лига. Теута доминираше през цялата среща, като едва в края беройци все пак бяха близо до успеха. В отделните части резултатът бе 23:16,24:21,18:15 и 22:33 в полза на „зелените“.

Старши треньорът Любомир Минчев заложи на Николай Стоянов, Александър Янев, Тихомир Желев, Пол Милър и Теранс Джегингс. Началото за нашия отбор приличаше досущ на края на двубоя с Левски Лукойл. Играчите на Теута бележеха лесно, докато опитите на момчетата в зелен екип завършваха с неуспех. За кратко домакините отвориха разлика от десет пункта, която се задържa до последната част. Опитът на Любо Минчев да накъса играта на противника с прекъсвания не даде особен резултат и частта приключи при 23:16 за тима от Албания. Вторите десет минути по нищо не се различаваха от първата част. Домакините дори успяха да отворят преднина от 15 точки. Наред с неуспехите в нападение и пролуките в защита старозагорци получиха още един удар. Крилото Джеймс Уайт се контузи и излезе накуцвайки. Стрелбата на Берое продължи да не намира коша и при последния сигнал за края на полувремето таблото показваше 47:37 за Теута. Единственият позитив в тези минути за „зелените“ бе силното включване на Ивайло Тонев

През втората част Берое опита да притисне противника си, но проблемите с вкарването на точки продължиха да бъдат на дневен ред. Конър Франкамп и Никойал Стоянов се отличиха с няколко попадения от тройката, но дистанцията между двата отбора се запази в двуцифрени граници. При 55:42 сирената ознаменува края на частта. Последните 10 минути започнаха ударно за старозагорци, които дадоха да се разбере, че няма да се откажат, в опит да спечелят и да запазят 100% си успеваемост. Само в рамките на 3 минути беройци застигнаха Теута. При 75:73 Николай Стоянов открадна една топка и напредна към полето на домакините. При стрелбата националът на България отбеляза, но съдийската тройка отсъди странно нарушение в нападение и незачете коша. След този момент играчите на албанския тим пооправиха успеваемостта си в нападение. В последните минути Берое бе близо до нещо повече, но в крайна сметка силите на играчите не стигнаха и тимът на старозагорци инкасира първа загуба в надпреварата.

Най-резултатен в днешния двубой бе Конър Франкамп с 18 точки, втори с 15 е Николай Стоянов, а третата позиция си поделиха Александър Янев, Теранс Джегингс и Ивайло Тонев.

Със загубата старозагорци отстъпиха първата позиция в класирането на Теута Дуръс, които са с 20 точки -8 победи и 4 загуби, докато Берое е втори с 19 пункта, завоювани в 9 успеха и един неуспех.


image0 (9K)