Баскетболистите на Берое с поредна победа, връчиха Купата на кмета Живко Тодоров

Берое победиха със 77:67 над Черно море Тича в среща от 19-я кръг на шампионата на НБЛ. От ръководството на тима пък избраха първата среща от първенството след турнира за купата, за да благодарят за подкрепата на община Стара Загора и лично на кмета на града Живко Тодоров.

В знак на признателност на полувремето наставникът на „зелено-белите“ Любо Минчев връчи от името на целия отбор спечеленият преди седмица трофей на Живко Тодоров. Кметът пък пожела на играчите и треньорския щаб това да не бъде единственото отличие, което „зелено-белите“ ще спечелят този сезон.

Победата тази вечер бе извоювана в отсъствието на топреализатора на Берое Шейн Гибсън. Американският гард е с контузия и бе оставен от треньорския щаб да почива. Черно море Тича пък доигра срещата без треньора си Спас Натов, който бе дисквалифициран след бурно оспорване на съдийските решения в средата на третата част.

Двубоят в зала ДЗУ почти повтори като развитие срещата от турнира за Купата на България. Берое спечели първите две части с минимален аванс и се оттегли на почивката с едва четири точки аванс – 41:37. След паузата играта и на двата тима се изнерви и домакините загубиха третата четвърт с една точка – 17:18.

В началото на последната част гостите успяха да изравнят, но по-големия опит на Берое си каза думата и „зелено-белите“ записаха нов успех срещу варненци. За старозагорци това е четвърта победа над този съперник този сезон, тимът записа два успеха срещу Черно море в първите две завъртания на първенството и един в турнира за Купата на България.

Победата на Берое и поражението, което претърпя Академик Бултекс 99 в двубоя си срещу Лукойл Академик пък изравниха двата тима на второто място в класирането на НБЛ.


image0 (9K)