Баскетболистите на Берое разгромиха косовския Башкими

Берое записа седмата си поредна победа в Балканската лига след като победи у дома косовския Башкими със смазващото 133:80.

Беройци започнаха ударно срещата и поведоха набързо с 19:4 и след това с 21:6. Последва обаче характерното отпускане, което позволи гостите да се доближат едва на 5 точки разлика при 30:25. Тройка със сирената на Джеймс Уайт обаче зарадва верните беройци фенове. Последваха 10 минути, в които мачът на практика бе решен. Беройци подобриха много играта в защита, а в нападение представянето продължи да бъде силно. На полувремето резултатът бе 71:41.

След почивката съществена промяна в картината на игрището не се забеляза. За кратко време беройци увеличиха преднината на 35 точки. Гостите върнаха два коша, но още преди средата на частта резултатът придоби катастрофални измерения за тима от Косово – 85:45. В тези минути за „зелените“ едновременно играха младите надежди Николай Титков и Евгени Василев. Три минути преди края разликата набъбна до 43 точки. С няколко попадения обаче Башкими намали до 37 пункта. Минута пред края на частта настроението по трибуните се повиши от влизането в игра на 15 годишния Михаил Комбаков.

В началото на последната четвърт стрелбата от тройката за гостите сработи и на цели три пъти те реализираха попадения. Това обаче по никакъв начин не повлия на беройци, които своевременно успяха да върнат допуснатите точки. Три минути след началото на частта публиката в спортна зала „Стара Загора“ бе на крака след изключително технично попадение на Михаил Комбаков. До края шоуто продължи и Берое завърши с умопомрачителната разлика от 53 точки за 133:80!

В събота от 18 часа Берое е домакин на Ямбол в мач от Националната баскетболна лига, а във вторник от 18:30 в Стара Загора гостува казахстанския Барсъ Атирау отново в двубой от Балканската лига.


image0 (9K)