Баскетболистите на Берое разгромиха Куманово в първия финален мач за Балканската лига

Берое е на крачка от спечелването на втори трофей за този сезон след като разгроми в първия финален мач за Балканската лига с 84:55 македонския Куманово пред пълни трибуни в зала ДЗУ. Преди два месеца Берое триумфира за първи път в клубната си история с купата на България.
Президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков, заместник-кметовете на община Стара Загора Красимира Чахова и Янчо Калоянов, президентът на клуба по лека атлетика Иван Колев и десетки представители на спортния и бизнес елит на града изгледаха категоричния успех на момчетата на треньора Любомир Минчев.

Берое започна силно срещата и спечели първата част с 20:12.

Във втората част силно включване направи и Тихомир Желев. Непрекъснатата ротация на състава от страна на Любомир Минчев и великолепното представяне на всички играчи осигури на Берое аванс от 46:25 на почивката.

След паузата старозагорци се отпуснаха леко, но успяха да запазят аванса си въпреки минималния успех в третата четвърт само с една точка- 16:15. В последната част Берое доигра двубоя спокойно и единствено увеличаваше разликата си.

Двубоят пък се превърна в първата среща от всички 17, изиграни от Берое в Балканската лига, в която съперникът си тръгва с толкова малък точков актив. До този момент такъв бе тимът на Теодо, който в реванша от полуфиналите отбеляза едва 56 точки на „зелено-белите“.


image0 (9K)