Баскетболистите на Берое продължават без загуба в Балканската лига

Берое продължава с наказателната си акция в Балканската лига. Пред около 400 фенове в Стара Загора тимът ни записа четвъртия си успех за сезона над регионалния съперник Академик Пловдив, този път с 92:74. Тази победа бе девета поредна в Балканската лига, което затвърждава ролята на Берое като фаворит за първото място в редовния сезон на надпреварата.

Треньорският щаб на Берое започна със стартова петица в състав Конър Франкамп, Тре Когинс, Николай Стоянов, Александър Янев и Станислав Ваклинов. В самия край участие записа и 15-годишният Михаил Комбаков.

Гостите от Пловдив започнаха по-силно двубоя и водеха почти през цялото време в първата четвърт. Малко преди края на частта резултатът бе 16:20, след което с тройка на Евгени Василев и кош от близо на Ники Стоянов нашите излязоха напред в резултата – 21:20.

Втората част отново бе много равностойна. Берое разчиташе повече на стрелбата от тройката, която в тези минути бе с почти 50-процентова успеваемост. Гостите разчитаха на бързи атаки за 2 точки, които често завършваха успешно. Много силно за беройци в тези минути игра Тре Когинс, който до края на полувремето записа 16 точки, от които 4 тройки. Именно той фиксира резултата на полувремето – 45:47.

След почивката беройци подобриха много играта си в защита, минимизирайки успешните стрелби на противника. Нашите продължаваха с опитите за 3 точки, които им позволиха да излязат напред в резултата. Най-голямата разлика до този момент в срещата стана 10 точки в наша полза, а сирената за край на четвъртината дойде при 9 преднина – 68:59.

Подемът в играта на Берое продължи и в заключителната част на двубоя. Пет минути преди края домакините поведоха с цели 16 точки. Този момент бе удобен за наставника Любо Минчев да пусне в игра младата надежда Иво Тонев, който направи повторен дебют за Берое, след като бе извън игра дълго време поради травма. Малко след това публиката изригна при влизането в игра на най-малкия бероец в състава Мишо Комбаков. До края срещата се доиграваше, а преднината на „зелените“ растеше. В крайна сметка последната за мача сирена дойде при резултат

Най-резултатен за успеха на старозагорци бе Kонър Франкамп с 22 точки, Тре Когинс добави 21, а Сашо Янев 19.

До края на редовния сезон в Балканската лига на Берое предстоят три гостувания – на 5 март на Теута Дуръс в Албания, два дни по-късно в Македония на Кожув и на 19 март отново в македонския град Гевгели на Блокотехна. В събота от 18 часа пък е последният мач от второто завъртане в Националната баскетболна лига, като Берое е домакин на Балкан.


image0 (9K)