Баскетболистите на Берое претърпяха загуба при гостуването си на Рилски спортист

Баскетболистите на Берое загубиха при гостуването си на Рилски спортист в Самоков с 85:101 в среща от НБЛ.

Мачът в „Арена Самоков” обаче оправда очакванията за оспорван двубой. Домакините започнаха по-силно и поведоха в началото, но минути преди финалната сирена за първите 10 минути Берое успя да изравни при 21:21. На „зелено-белите” помогна много успешната стрелба от зоната за три точки като тимът отбеляза 4 тройки повече от съперника. Домакините все пак успяха да спечелят минимално с 25:23.

Равенството в играта и резултата се запази и през втората част като нито един от двата отбора не можа да се откъсне напред в резултата с по-сериозен аванс преди финалните две минути на частта когато „зелено-белите” демонстрираха една от силните си страни – играта в защита. Старозагорци успяха да излязат напред с 11 точки, но на почивката разликата бе само пет в тяхна полза – 49:44.

Още в първите минути на третата част обаче домакините не само стопиха аванса на Берое, но и излязоха напред в резултата благодарение на ефективната си стрелба от далечно разстояние. Водени от страхотния в този двубой Тихомир Желев обаче „зелено-белите” отново се доближиха до своя съперник. В края обаче домакините излязоха напред с 11 точки – 76:65.

Така развръзката остана за последната част, в чието начало обаче Берое остана без Омари Гудул напуснал за пет лични нарушения. Авансът на домакините обаче нарасна до 13 точки още в средата на тази последна част и до края срещата просто се доиграваше.


image0 (9K)