Баскетболистите на Берое не успяха да спечелят Купата на България

Отборът на Монтана 2003 защити трофея си от турнира за купата на България по баскетбол за жени, след като победи Берое (Стара Загора) с 58:51 (9:16, 22:11, 16:17, 11:7) в зала „Триадица“ в столицата. Това е трети трофей за старши треньора Стефан Михайлов и неговия отбор в последните четири години, като серията беше нарушена само от Хасково 2012 през 2017-а.

Мачът бе изключително оспорван като цяло, но в първата четвъртина картината не беше такава. Берое отбеляза десет безответни точки, четири от които на Милена Томова, която в крайна сметка бе и най-резултатна за своя отбор. Старозагорките спечелиха първата четвъртина с разлика от седем пункта, но втората част беше за Монтана. Тройка на Виктория Стойчева даде тон за серия от 13:2 и обрат, благодарение на което символичните гости в „Триадица“ поведоха с четири точки на полувремето.

Третата част премина през няколко обрата и в крайна сметка Монтана поведе с три точки преди заключителната част, в която двата отбора не вкараха кош за минута и 42 секунди, преди обаче Радостина Димитрова да отбележи за 49:44. Берое опита да заличи пасива от пет точки и се доближи само на кош от съперничките след тройка на Томова, но Христина Иванова вкара за Монтана 3:55 минути преди сирената и носителките на трофея дръпнаха с четири пункта.

Отново Радостина Димитрова последва коша на Христина Иванова за 55:49 в полза на Монтана и Берое взе таймаут при 3:18 минути преди края на редовното време. От него обаче не произлезе нещо положително и Иванова наниза нов кош в полза на Монтана за 58:49, а Берое отговори само с две стрелби от наказателната линия на Карина Константинова.

Христина Иванова отбеляза 18 точки и спечели девет борби за Монтана, а нейната съотборничка Виктория Стойчева завърши с 13 пункта. Томова пък вкара четири тройки от 12 изстрела за Берое и в крайна сметка завърши срещата със 17 точки и осем борби


image0 (9K)