Баскетболистите на Берое започнаха с победа новото първенство

Баскетболния Берое записа изключително важна и ценна победа в оспорван двубой срещу тима на Спартак(Плевен). Старозагорци спечелиха гостуването си с 87:68.

Мичъл, Бишъп, Ники Стоянов, Роуз и Ваклинов бе стартовата петица на Любо Минчев в днешната среща. Мартин Маринов от домакините откри резултата с тройка, но още в обратната атака Брейди Роуз отговори на предизвикателството и изравни. Чрез Ники Стоянов беройци поведоха в резултата, но отново Маринов от тройката изравни. Играта на кош за кош се запази до самия край на срещата. В хода на частта резултатът на няколко пъти бе равен. В тези минути домакините показаха завидна успеваемост от зоната на трите точки, докато Берое играеше наасигурно със стрелби от двойката. 30 секунди преди края на частта Ники Стоянов отбеляза и изведе тима си напред в резултата с 20:21. В ответната атака обаче отново Мартин Маринов върна водачеството на Спартак, които взеха и частта с 22:21 в своя полза.

Изоставането с един пункт мотивира „зелените“. Това се видя ясно от изключителното силното начало на вторите десет минути. За кратко Берое не само поведе напред, а записа и серия от седем безответни точки. Гостите все пак намериха целта и сложиха край на пропадането си. Беройци обаче успяха да задържат преднината си в резултата в диапазона от 5 до 8 точки. „Зелените“ дори поведоха с 10 пункта след хубаво попадение на Симеон Илиев. Това стресна тима на Спартак и до края на плевенчани успяха да стопят от изоставането си. В заключителните секунди преди почивката играчите на Берое загубиха от точността си, от което се възползваха домакините, вкарвайки 5 точки. Полувремето дойде при резултат 40:42 за тима от Стара Загора.

Здравата битка на игрището в спортна зала „Балканстрой“ продължи и през второто полувреме. Спартак и Берое се движиха компактно напред в резултата. В играта на нерви надделяха старозагорци, които при равенство 51:51 успяха да се откъснат напред. С попадения на Мичъл, Роуз, Симеон Илиев и Ники Стоянов „зелените“ стъпиха по-уверено в оспорвания сблъсък. Последният сигнал за края на частта дойде при 53:60 за старозагорци.

Агресията и пределната концентрация в редиците на „зелените“ буквално отказаха домакините. За по-малко от 3 минути в началото на четвъртата четвърт старозагорци нанизаха 8 и допуснаха едва едно попадение, правейки по този начин аванса си двуцифрен. Преднината на гостите набъбна до 20 пункта в заключителните минути. В средата на частта в игра за Берое се появи младият Михаил Комбаков. С 15:27 в последната четвърт Берое извоюва своя успех с крайното 68:87.


image0 (9K)