Баскетболистите на Берое завършиха на четвърто място в Балканската лига

Берое загуби мача за третото място от Академик Бултекс 99 с 57:86 и по този начин остана на четвъртото място в тазгодишното издание на Балканската лига. Видимо и двата отбора бяха разочаровани от вчерашното развитие на мачовете им срещу Блокотехна и Теута Дуръс. За съжаление, в по-голяма степен неуспехът в по-голяма степен оказа влияние на нашите момчета.

Мачът започна по-добре за старозагорци, които чрез Ивайло Тонев, Конър Франкамп, Тре Когинс, Тихомир Желев и Терънс Гженингс успяха да поведат с двуцифрена преднина. С няколко поредни попадения в края на частта пловдивчани все пак успяха да се върнат в играта и частта приключи при 20:17 за Берое. Това впоследствие се оказаха единствените позитивни 10 минути за старозагорци. След паузата Академик наложи доминацията си и на почивката резултатът вече бе 34:37 в тяхна полза, след като втората част завърши при 14:30.

Полувремето донякъде промени случващото се на игрището, но след няколко резмени на попадения и неуспешни атаки на Берое третата част отиде в актива на Бултекс(15:17). Подобно на срещата вчера срещу Теута „зелените“ бяха оставили най-лошите си минути за самия край. В последната част те записаха едва 8 точки срещу цели 22 за тима от Пловдив. Така Бултекс записа исторически медал и първа победа през сезона срещу Берое.


image0 (9K)