Баскетболистите на Берое гостуват на Лукойл Академик

Отборите на Берое и Лукойл Академик се изправят един срещу друг в най-интересния мач от седмия кръг на първенството в Националната баскетболна лига. Двубоят, който имаше вариант да бъде преместен за неделя, ще се играе днес от 18.00 часа в залата на спортния комплекс в Правец и ще бъде излъчен по БНТ HD.

Водещият спортен букмейкър „Спортингбет“ предлага атрактивни залози. Лукойл Академик  да победи коефициентът е 1,04, а Берое  да победи коефициентът е 7,00. Освен това водещият спортен букмейкър „Спортингбет“ предлага още 5 други опции за най-различни залози в мача.

„Ние ще търсим най-доброто си лице на стадион „Българска армия“. Верея е отбор, който във всеки един мач се опитва да играе футбол и да вдига нивото си. Искам да видя отново от моите футболисти добър колектив на терена и себераздаване. В София трябва да бъдем напълно концентрирани“, каза още Алекснадър Томаш.

Срещата за Берое със сигурност пропуска контузеният Юрай Сегарич. Под въпрос заради здравословни проблеми са Тенчо Тенчев и Стипе Тесия. Всички останали баскетболисти обаче са на разположение на треньорския щаб на „зелено-белите“.

При успех в Правец днес Берое ще стигне до втората си победа като гост в НБЛ този сезон. До този момент старозагорци имат два двубоя извън зала ДЗУ – в София срещу Левски 2014 и в Плевен срещу Спартак. „Зелено-белите“ отстъпиха на Левски и спечелиха трудно в зала „Балканстрой“. При победа тази вечер баскетболистите на Берое ще имат шанс да се изравнят с Лукойл на първото място във временното класиране.

Домакините от Правец записаха две загуби в последните си два мача във всички турнири. Шампионите паднаха от Спартак в Плевен в предишния кръг на първенството и отстъпиха при гостуването си в Словакия в турнира ФИБА Къп.

„Очакваме тежък мач и сериозна битка. Със сигурност те ще бъдат мобилизирани след като загубиха в предишния кръг и срещата днес се явява директен сблъсък за първото място“, заяви капитанът на Берое Мартин Раднев.

„Лукойл Академик е много добър отбор. Всъщност те са един от най-добрите състави в лигата. Ние обаче сме готови за този мач и за успех в него“, допълни Омари Гудул.


image0 (9K)