Баскетболистите на Берое се изкачиха на второ място в класирането в НБЛ след победа над Рилецо

Баскетболистите на Берое приключи с победа 2018 година, след като в последния си мач спечели домакинството си  83:81 срещу  Рилски спортист Самоков. Старозагорският тим се изкачи на второ място в класирането с 8 победи и 2 загуби.

 

Мачът започна изключително интересно и резултатно. Гостите поведоха в резултата, но не успяваха да се откъснат в резултата. Играта в защита на домакините не вървеше, но въпредки това след 10 минути игра Рилски спортист водеше само с 3 точки разлика – 24:27.

Втората част започна с две поредни тройки на Конър Франкамп, които позволиха на беройци да излязат напред. Силно в тези минути игра и Далин Бачински, а домакините като цяло подобриха значително играта си в защита. С тройка на Ники Стоянов Берое постигна най-голямата си разлика в тези минути при 37:29. В следващите минути обаче процентът на успех в атака спадна значително, което даде възможност на Рилецо да обърне. Положителното бе, че тяхната преднина на полувремето бе едва една точка – 43:44.

Третата четвърт започна силно за Берое, като след няколко точни стрелби поведохме с 4 точки. В този момент обаче в главни действащи лица се превърнаха тримата съдии, които с неадекватните си отсъждания позволиха на гостите отново да поведат. Публиката в залата очаквано се афектира най-вече от реферирането на Мартин Хорозов. 10 минути преди края резултатът бе 62:66 за тима от Самоков.

Заключителните минути бяха много емоционални. Старозагорската публика се превърна в шестия играч на Берое и даде крила на своите любимци! С много силна игра в защита и вече далеч по-адекватно съдийство, беройци минимизираха точките на противника и 4 минути преди края вече водеха с 4 точки при 74:70. Последваха точни попадения и за двата отбора от зоната за 2 точки, след което гостите вкараха и фаул. Така минута и половина преди края преднината на беройци бе 3 точки – 76:73. Последва кош на Бачински, след което Конър Франкамп с две попадения от наказателната линия и Берое излезе напред със 7. Последва кош на гостите и грешка при изнасянето за беройци, което позволи на Дженкинс да застане на наказателната линия и за наше щастие пропусна и при двата си опита. След това Маринчешки веднага извърши нарушение, но Уайт изпусна и двата фаула за Берое. Рилецо вкара тройка и се доближи само на точка, след което Франкамп вкара 2 фаула за 82:79. Нашите веднага извършиха фаул, Дженкинс вкара един наказателен удар и резултатът стана 82:80. Конър бе фаулиран веднага, но за съжаление вкара само 1 точка. Секунда и половина преди края Берое водеше с 3 точки и Йордан Бозов трябваше да изпълни два фаула за гостите. Ветеранът вкара първия удар, след което нарочно изпусна втория, но времето изтече и Берое спечели този драматичен двубой с 83:81 за радост на около 800 свои привърженици!

Най-резултатен за Берое бе невероятният Конър Франкамп с 21 точки, Сашо Янев вкара 18, Ники Стоянов 17, а Далин Бачински записа дабъл-дабъл с 10 точки и 11 борби!

След Нова година Берое гостува на Академик в Правец на 5 януари от 18 часа.


image0 (9K)