Баскетболистите на Берое се доближиха до финала в НБЛ

Баскетболистите на Берое се измъчиха, но в крайна сметка постигнаха драматичен втори успех над Черно Море Тича, побеждавайки с 87:81.Тимът е само на една победа от това да си осигури да играе финал в НБЛ. Сега предстоят евентуално два мача във Варна. Старозагорският тим показа характер и успя да стопи пасива си от 15 точки с които изоставаха след края на първото полуверме.
През първата част двата отбора допуснаха много грешки, но в крайна сметка Черно Море успя да я спечели с 22:18.

През втората четвърт преднината на варненци продължи да расте. Варненци бяха безпогрешни на няколко пъти от тройката, като само 1 минута преди почивката водиха с 15 точки. Беройци се стегнаха и за 60 секунди успяха да намалят аванса на гостите на 11 точки. Двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 41:52.

Силна игра показаха играчите на Любомир Минчев През третата част Берое намери ритъма си и записаха силни минути и намалиха разликато на 8 точки. Тихомир Желев реализира три последователни тройки и домакините се върнаха в мача.
Черно Море успя да покачи разликата през последната част на 7 точки след силни игрови минути на Цонков. След това старозагорци изцяло обърнаха мача след три сполучливи далечни стрелби на Желев и Тесия. Интригата продължи и до самия край на срещата, след като резултатът бе обръщан на няколко пъти и от двата тима. В крайна сметка Берое поведе с 86:80 и в оставащите секунди не допусна изненада за крайния резултат – 87:81.


image0 (9K)