Баскетболистите на Берое приемат Академик София в първия полуфинал за Купата

Тази вечер в 19:00 ч. Берое приема тима на Академик София в първа среща от 1/2 финалната фаза на турнира за Купата на България. Двубоят е с особено значение за старозагорци, които през 2017 г. достигнаха до финал и спечелиха надпреварата. Старозагорци са в подем след победата с 89:80 над Балкан в НБЛ, но споменът за пораженията от Ямбол и Черно море е все още пресен.

Голямата въпросителна за Берое и треньорския щаб на отбора е свързана с новото попълнение Пол Милър. Гардът очаква своето разрешително от американска страна, за да може да дебютира за „зелените“ още тази вечер. Включването в състава на Милър би било истинско облекчение за отбора, който в последния месец изигра цели 11 двубоя в три надпревари.

По всяка вероятност в игра за Берое срещу Академик София ще влезе и Джеймс Уайт, който пропусна мачовете през изминалата седмица поради травма. Трайно контузен е центърът Далин Бачински.

Отборът на Академик има неприятен спомен от последното си гостуване в спортна зала „Стара Загора“. В среща от 4-я кръг на НБЛ, играна на 27-и октомври, тимът от Правец бе разгромен с 82:54.


image0 (9K)