Басектболният Берое се справи лесно с Ямбол

Баскетболистите на Берое продължиха успешната си серия като домакин. В среща от третия кръг на първенството на НБЛ „зелено-белите“ се наложиха със 102:77 над Ямбол. Победата бе изгледана от над 500 зрители, оказали сериозна подкрепа на „зелено-белите“ през целия двубой.

Успехът е под №4 за Берое в собствената им зала. Старозагорци записаха два успеха като домакин в Балканската лига и вече имат две победи и в първенството. В общо изиграните шест мача от началото на сезона пък тимът е допуснал само едно поражение.

Срещу Ямбол баскетболистите на Берое взеха аванс още след първата част, приключила при 29:18 в полза на домакините. Още в средата на втората част разликата достигна 20 точки – 47:27. На почивката пък предимството на старозагорци бе 19 точки – 51:32.

След почивката ситуацията на терена не се промени. Баскетболистите на Берое диктуваха събитията на терена и не позволиха на разликата да бъде намалена. Сериозното предимство на тима позволи на наставника Любомир Минчев да даде близо 5 минути игрово време и на юношата Евгени Василев.

Това е втори пореден успех за Берое срещу Ямбол след като „зелено-белите“ спечелиха и контролната среща между двата тима, играна в края на септември в зала „Диана“.

Лошата новина за наставника на Берое Любомир Минчев е контузията, която получи гардът Юрай Сегарич в средата на първата част. Хърватинът напусна, подкрепян от съотборника си Мартин Раднев и видимо изпитваше болка в глезена. Точното състояние на Сегарич обаче ще стане ясно в следващите дни.


image0 (9K)