Барселона спечели 26-та си титла в Испания

Барселона спечели 26-та си титла в Испания след победа с 1:0 над Леванте в мач от 35-ия кръг на Ла Лига. Капитанът на каталунците Лионел Меси, който бе оставен на резервната скамейка, но веднага след подновяването на играта се появи на терена и отбеляза единствения гол в 62-рата минута. Барселона има 9 точки аванс пред Атлетико Мадрид, но при равенство в точките футболистите на Валверде имат по-добри показатели в директните двубои.
През първото полувреме на мача Усман Дембеле, Луис Суарес и Филипе Коутиньо направиха куп пропуски пред вратата на гостите от Валенсия.
В 41-ата минута бразилският национал прати топката в напречната греда директно от пряк свободен удар.
В началото на втората част на терена влезе Лионел Меси, заменяйки Коутиньо. Аржентинската звезда бе оставен на резервната скамейка, за да съхрани сили за предстоящото домакинство на Ливърпул от Шампионската лига в сряда.
Развръзката в мача дойде в 62-ата минута, когато Меси елегантно финтира два защитници на Леванте и с удар с левия крак не остави шансове на Айтор Фернандес.
В последната минута на срещата Енис Барди можеше да развали празника на препълнените трибуни на „Камп Ноу“. Македонецът прати топката в дясната греда, след като бе оставен непокрит пред Тер Щеген.
Футболистите от Валенсия продължават своя битка за оцеляване в Ла Лига. Леванте е 15-ти с 37 точки.


image0 (9K)