Барселона вече докосва титлата в Испания

Барселона увеличи преднината си в генералното класиране на испанското футболно първенство до 11 точки, след като Лионел Меси и Луис Суарес вкараха късни голове за победа с 2:0 срещу Атлетико. След срещата от 31-я кръг каталунците са с актив от 73 точки, докато мадридчаните са с 62 и само с две пред градския съперник Реал.

„Направихме не една, а две крачки към титлата“, каза Суарес след края на срещата.

Атлетико игра през по-голямата част от мача с човек по-малко от Барса, след като Диего Коща получи директен червен картон в 28-та минута заради коментар около сблъсък на терена, който съдията подмина без нарушение. Натискът на Барса даде резултат едва в 85-та минута, когато Суарес преодоля Ян Облак с шут извън наказателното поле, а секунди по-късно се разписа и Меси.

„Ако съдията е чул обида, значи е изгонил Коща правилно“, заяви треньорът на Атлетико – Диего Симеоне.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед – Оле Гунар Солскяер, който ще води отбора си срещу Барселона в Шампионската лига, изгледа мача на живо от трибуните и стана пряк свидетел на доминацията на каталунците. Те удариха и греда след шут на Жорди Алба, а Облак спаси голов удар на Филипе Коутиньо.

„Изиграхме по-добро второ полувреме. Бяхме постоянна заплаха в наказателното им поле, но Облак направи силен мач. Дори при удара на Суарес изглеждаше, че той ще стигне топката. Облак играеше все по-добре с развитие на мача, но ние все пак вкарахме“, каза треньорът на каталунците Ернесто Валверде.


image0 (9K)