Бареков: Проектът „България без цензура“ приключи

„С лека тъга, но без болка е време да обявя, че проектът „България без цензура“ приключи. Времето показа, че тази партия, а преди това – и парламентарната й група, вече нямат място в политическия живот“, съобщава в официално писмо до медиите лидерът на партията Николай Бареков.
„Трябва обаче да подчертая, че идеите и ценностите на ББЦ са жизнени и перспективни. И ние особено много държим на тях.
Идеите, с които се родихме, бяха две – при това фундаментални за европейската политика: справедливост и солидарност. Нима днес това не е основен обществен дефицит? След 8 години управление на ГЕРБ и още близо 20 години управление на другите посткомунистически партии, днес няма нито един вкаран в затвора крадлив политик, въпреки обществената тайна, че България е най-корумпираната държава в ЕС. Никога България не е била по-малко солидарна – огромна част от БВП се разпредeля между много малко свръхбогати хора, а 90 % са бедни, което логично води до липсата на средна класа.
Наскоро казах пред целия Европейски парламент, че близо 20 млрд. евро фондове бяха ограбени от шепа български олигарси и дори не стигнаха за най-важното – да бъдат проведени проевропейски реформи и държавата България да се превърне в пълноправен член на ЕС. Парите са разхитени, а насреща няма нито една започната и осъществена до край реформа.
Съжалявам, че през последни 3 години желанието за солидарност и справедливост беше подменено с измамната дума „стабилност“ заради военното положение в нашата част на света. Не може да има стабилност, градена върху буре с барут – липса на реформи, бедност и икономическа безперспективност. С изключение на София и околните региони, жизненият стандарт на българския народ е много далеч от този на средния европеец“, пише Бареков.
Все пак той каза, че идва нов проект, който отново ще постави гражданите на централно място в политиката:

„Той няма да бъде нито ляв, нито десен, каквато печална практика има сред многото псевдолеви и псевдодесни партии. Този проект ще вземе най-доброто, най-силното от посланията на либерализма и консерватизма. От либерализма ние взимаме уважението към човека и пълната свобода за правенето на бизнес и себереализация, от консерватизма ние взаимстваме защитата на семейството като фундаментално ядро на обществото. Ще кандидатстваме за властта с основното послание, че предлагаме кардинална война на корупцията и всеобхватно разследване на доходите, имането и корупционните сделки на всички политици. Когато си чист пред съвестта си, държавната машина не може да те смачка“, пише  до медиите Бареков.

offnews.bg


image0 (9K)