Банки и държава подгониха като дивеч психясалия българин! Глупаво и…пагубно

Извънредното положение стана извънредна епидемична обстановка и още на другата сутрин всички подгониха гражданите за пари, като да са дивеч. В София леко наподобяваше Вартоломеевата нощ – ето какво разказва Светослав Пинтев за Фактор.бг:

Орди паяците на градска мобилност вдигаха коли от 7.30 сутринта, контрольори и полицаи на тумби започнаха да глобяват гражданите без маски в градския транспорт. Хайде, това е в рамките на закона, ще кажете, макар че има и закон от 2016 г. за ограничаване носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето. Според неговите разпоредби „на публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето като „плътни и полупрозрачни дрехи, покривала, наметала, мрежести платки, маски и други подобни елементи, които прикриват частично или скриват напълно лицето. Изрично се споменава, че маски извън болничните заведения не могат да се носят.

Новата заповед на министър Ананиев от 11.04.2020 г., с която се разпорежда задължително носене на маска или друго средство, покриващо носа и устатата от лицата, намиращи се в закрити или на открити обществени места е подзаконов акт, доколкото съм запознат. За неизпълнение задължение е предвидена глоба в размер на 300 до 1000 лв. Тази заповед обаче е в колизия със закон, но кой ти гледа законите у нас.

Банките най-малко Те веднага започнаха масово да изпращат заплашителни писма, а и колекторските фирми , които им събират парите, като заплашват със съд… Знам поне 10 такива случая, а и лично получих писмо, че имам просрочени задължения от 59 лева , които бях забравил, и ако не ги внеса „в срок от 10 дни от получаването на това писмо“ ще се предприемат „действия на принудително събиране“

Току-що бях платил, но след 10 часа ми се обадиха да ми съобщят, че кредитчето става изискуемо. Не ги интересуват , закони, морал, собствените им писма. Аз ще се оправя лесно, но хиляди хора са подложени на такъв произвол, докато от телевизора се леят уверения колко са загрижени , как на същите тези хора се дава два месеца спокойствие. Напротив, психясалите българи са подложени на неистов натиск и не се знае колко още ще издържат. Сякаш някои насила иска да ги прати на протестите на Копейкин или да ги накара да освободят атавистичните си бесове. А това е много глупаво и…пагубно. Особено под воя на линейките…


image0 (9K)