Балъков: Взимаме си мача с Унгария и след това се класираме на европейското

Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков даде оптимистична прогноза за предстоящия плейофен сблъсък на „трикольорите“ с коравия отбор на Унгария.

Тази вечер от 21:45 ч. „лъвовете“ излизат на Националния стадион „Васил Левски“ срещу „маджарите“, като срещата ще бъде предавана ПРЯКО в ефира на БНТ 1!

Според предшественика на Георги Дерменджиев начело на националите, отборът ни ще победи с лекота унгарците, а после ще отстрани победителя от сблъсъка Исландия – Румъния, за да се класира за първи път от 16 години насам на Европейско първенство.

„Вътрешно в себе си имам добро предчувствие за предстоящите баражи на националния отбор. Момчетата изиграха добри мачове с Ирландия и Уелс след пандемията. Видях доста позитивни неща. Головете, които получихме в края, бяха единствено от липса на късмет. Играчите вече са се отърсили от това, което се случи срещу Англия. Не говоря само за резултата (0:6), а като цяло за целия цирк, който стана тогава. Това не беше футбол. Дано това отърсване остане и да вървим само нагоре“, коментира Балъков за „България днес“.

„Оптимистично настроен съм. Вярвам, че тези, които ще вземат участие в срещата, ще бъдат безкрайно заредени с енергия. Взимаме си мача с Унгария и след това се класираме на европейското“, убеден е треньорът на ЦСКА 1948.

Бившият капитан на националния отбор подчерта, че клубовете у нас трябва да работят за бъдещето на националния тим:

„За нас от ЦСКА 1948 пътят е да се налагат български играчи. Ние няма да се откажем от класни чужденци някой ден. Но основното е българинът! Ние трябва да му даваме шанс да играе, независимо какво се случва. Защото ако не го правим, няма да имаме национални отбори“, завърши Краси.


image0 (9K)