Балканската лига решава тази седмица за участието на Берое

Ръководството на Балканската лига трябва да вземе решение през тази седмица ще одобри ли молбата на Берое за трето поредно участие в надпреварата. Документите на „зелено-белите“, които са и действащия шампион в надпреварата, бяха подадени през миналата седмица.

[ad id=“218001″]

Сезон 2017/18 ще бъде юбилеен 10-и за Балканската лига. Още преди няколко дни от там анонсираха, че ще бъдат направени промени във формата и участие тази година ще вземат осем отбора. Редовният сезон ще се състои от 14 срещи – по 7 като домакини и гости. Отборите заели първо и второ място в класирането след изиграването на тези срещи ще се класират директно за Финалната четворка на надпреварата.

Отборите на 3,4,5 и 6-то място ще играят допълнителни срещи, съответно 3-ия срещу 6-ия и 4-ия срещу 5-ия. Те ще бъдат отново на разменено гостуване, победителите ще участват във Финалната четворка.

[ad id=“218001″]

Домакин на Файнъл Фор пък ще бъде един от градовете, чийто тим се е класирал за тази фаза на Балканската лига. От ръководството вече обявиха шест от тимовете, които ще участват през този сезон – СК Тирана (Албания), Левски 2014 и Академик Бултекс 99 (България), Башкими (Косово), КК Блокатена (Македония), КК Ибър (Черна гора). Предстои да се вземе решение кои да бъдат последните два участника. Турнирът ще започне в началото на октомври, а точната програма ще стане ясна след обявяването на всички участници.

При първото си участие в турнира през сезон 2015/16 Берое стигна до полуфинал, където отпадна от бъдещия шампион Сигал (Прищина). През миналата година „зелено-белите“ спечелиха трофея след като на финала записаха две победи над македонския КК Куманово.


image0 (9K)