Байерн Мюнхен спечели за 29-и път титлата в Бундеслигата

Триумфът е и седми пореден за баварците и бе осигурен след победа с 5:1 над Айнтрахт Франкфурт в последния 34-ти кръг от сезона.

Баварците не оставиха титлата да бъде решавана от изхода на мача на преследвача Борусия Дортмунд, който спечели с 2:0 срещу Борусия Мьонхенгладбах като гост, и организираха страхотен празник за феновете по трибуните на „Алианц Арина“.

Кингсли Коман даде преднина на Байерн още в четвъртата минута, но в началото на второто полувреме Айнтрахт изравни с една от първите си по-опасни атаки в мача. След центриране от корнер топката се отби от напречната греда на вратата на Свен Улрайх и попадна у Себастиен Халер, който инстинктивно я прати в мрежата за 1:1.

В 53-тата минута Байерн отново си върна аванса чрез Давид Алаба, който бе точен от близка дистанция и до края домакините единствено се забавляваха на терена, стигайки до нови три гола чрез трите си резерви. Първо Ренато Санчес от малък ъгъл покачи на 3:1, а в 72-рата минута Франк Рибери вкара за 4:1 с изящен завършващ удар след самостоятелен пробив. Крайното 5:1 бе оформено от Ариен Робен в 78-мата минута, който вкара на празна врата след пас на Алаба.

След края на срещата баварците получиха Сребърната салатиера, която бе вдигната от Рибери, Робен и останалият на пейката в днешния мач бранител Рафиня. Тримата обявиха, че напускат клуба след края на сезона и за тях това бе последен мач в Мюнхен.

В другите срещи от кръга Борусия Дортмунд спечели с 2:0 визитата си на Борусия Мьонхенгладбах. Головете за „жълто-черните“ реализираха Джейдън Санчо и Марко Ройс през двете полувреме, но въпреки успеха играчите на Люсиен Фавр завършиха със 76 точки, на две зад шампиона Байерн.


image0 (9K)