Байдън обеща 100 милиона ваксинации в първите 100 дни от управлението си

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън представи плана си за справяне с пандемията от коронавируса COVID-19. Той трябва да бъде реализиран през първите сто дни, след като встъпи в длъжност на 20 януари.

Носене на защитни маски в сградите и в обществения транспорт, извършване на най-малко 100 милиона ваксинации срещу COVID-19, както и отваряне на повечето училища. Това са трите основни цели в плана на Байдън.

Той призова Конгреса на САЩ да приеме нов спасителен икономически пакет и да грасува пари за покрие разходите по разпространението на ваксините, за да няма риск ваксинирането на американците да се забави с месеци.

Байдън представи и екипа си в областта на здравеопазването. Той предлага за министър на здравеопазването бившия главен прокурор на щата Калифорния – Хавиер Бесера. Байдън вече потвърди, че Антъни Фаучи ще продължи да е съветник на неговата администрация за реакцията на пандемията.

Избраният за президент на САЩ потвърди, че ще номинира генерала от резерва Лойд Остин за министър на отбраната. Ако Остин бъде удобрен от Сената на САЩ, то той ще стане първият афроамериканец, назначен за американски военен министър.

 

 

 


image0 (9K)