Баварският партньор на Меркел одобри споразумението със социалдемократите

Най-малката партия във вероятната бъдеща управляваща коалиция в Германия – Християнсоциалният съюз (ХСС), одобри постигнатото вчера коалиционното споразумение между консерваторите и социалдемократите, предаде „Асошиейтед прес“, като се позова на високопоставени членове на ХСС.

[ad id=“263680″]

ХСС е баварският коалиционен партньор на Християндемократическия съюз /ХДС/ в консервативния блок на Меркел. Високопоставени членове на ХСС съобщиха, че тяхното партийно ръководство единодушно е одобрило коалиционното споразумение.

Още вчера стана ясно, че според споразумението лидерът на ХСС Хорст Зеехофер ще бъде министър на вътрешните работи в евентуалното бъдещо правителство на Меркел.

[ad id=“218001″]

На 27 февруари ХДС ще има партиен конгрес, на който се очаква да обяви подкрепа за споразумението. Спънката през бъдещото правителство на Меркел може да дойде от гласуването от членската маса на Германската социалдемократическа партия /ГСДП/.

[ad id=“218548″]

Над 460 000 партийни членове са призовани да кажат дали одобряват или не постигнатото споразумение. Резултатите от вота се очаква да бъдат обявени на 4 март.


image0 (9K)