„Баби“ от БСП молели Караянчева: Вразумете ги нашите, не искаме машинно гласуване

Парламентът обсъжда днес ветото на президента върху промени в Изборния кодекс, което вчера, очаквано, беше отхвърлено от правната комисия.

Румен Радев върна за ново обсъждане разпоредби от измененията в закона, свързани с паралелното гласуване в една секция с хартиени бюлетини и с машини и с прехвърлянето на отговорността на ЦИК за наемане или закупуване на машините.

Държавният глава възрази и срещу отмяната на законовата забрана чрез национален референдум да бъдат решавани въпроси от компетентността на Велико народно събрание.

„Въвеждането на възможността за гласуване с хартиена бюлетина е по желание на избирателите“, заяви по време на дебатите в пленарната зала председателят на парламента Цвета Караянчева.

„В офиса на ГЕРБ в Кърджали идват много избиратели на БСП и казват: „Г-жо Караянчева, вразумете ги тези нашите, защото ние не искаме машини. Това, което те ни предлагат нас ни притеснява“. Онзи ден същите баби дойдоха да ни поздравят за това, което ще се случи“, подчерта тя, цитирана от „Фокус“.

„Относно това, което говорят за манипулации – е поредната мантра, която повтарят тук от трибуната от Народното събрание и по медии“, добави Караянчева.

Според нея БСП си търсят оправдание за предстояща изборна загуба.

 


image0 (9K)