Баба с претенции да минава напряко през детска площадка, отключи междупоколенчески скандал

Репортер на ЗАРАТА стана неволен свидетел на интересен казус. Споделяме го с вас – читатели, защото ни е интересно мнението ви. На детска площадка, в Стара Загора, възникна спор (казано възпитано, бел. авт.) между възрастна жена и майка на 2-годишно дете. Площадката се намира на кръстовището на ул.“Парчевич“ и ул.“ Гурко“, до спирка „Алана“.

[ad id=“225664″]

Възрастната жена мина през площадката, която, естествено е оградена и когато майката затвори вратата на оградата след нея, получи остра забележка. Според дамата, вратата задължително трябва да стои отворена, защото за възрастните хора било проблем да я отварят (отключват – с механизъм е), преминавайки през нея. От своя страна младата майка възрази, че оградата е сложена, за да бъде ограничен достъпът на децата до натовареното кръстовище.

Последвалата „драма“ си беше някак познато родна. Майката пое упреците към цялото младо поколение родители, които вместо да стоят вторачени в децата си, си позволяват да четат, говорят по телефон, пият кафе и т.н. щото им е лесно – затварят вратата и не берат повече дерт за безопасността на децата. Всичкото това в ущърб на възрастните граждани. В спора се включи и жена, чакаща на близката автобусна спирка с въпроса каква работа имат бабата и другите възрастни на детската площадка, ако не са с внуците си там – това е място за игра на децата, а не е пешеходна пътека.

[ad id=“225664″]

Кой е прав в случая е ясно – сигурността за здравето и живота на децата е приоритет – абсолютен, дори това да означава останалите граждани да изминат около 10 -20 метра повече, заобикаляйки правилно обезопасената детска площадка. Друг е въпросът ни – защо, според вас, толкова често възникват подобни междупоколенчески скандали? Кое провокира нетърпимостта към това друг да е „облагодетелстван“ с повече удобства и възможност за сигурност и отдих, в сравнение с някога? Не би ли трябвало възрастните да са доволни и да се радват на придобивките на деца и внуци, вместо да се дразнят, че някога те са нямали такива?


image0 (9K)